BESCHRIJVING VAN HET PROJECT

De voorstelling heeft vorm van media-spektakel, dat houdt in: theaterproductie en film projectie wordt met elkaar verbonden. Parallel aan de uitvoering van de drama, wordt het scherm geplaatst op het podium, waarop video geprojecteerd wordt.

Hierdoor wordt de boodschap van de drama versterkt.

 

De artiestike visie houdt in: de somberheid, sterke dialogen, geladen emoties, scherp uitgewerkt presonages, specifiek make- up, minimaal aantal van rekwisieten, soundtrack en spel van lichten. Al dat zorgt voor een bepaald effect bij publiek. Daarmee wordt een vraag gesteld en antwoorden worden gezocht.

 

De auteur van het drama is Poolse schrijver Grzegorz Bartos. Zijn toneelstuk is algemeen erkend en bekroond door de hedendaagse Poolse literaire scene. In 2010, was het drama van Bartos genomineerd voor de Gdynia Drama Awards - de meest prestigeuze prijs, op het gebied van literaire prijzen in Polen. In 2011 werd de tekst “Bloot en levenloos" opgenomen en uitgezonden als een radio hoorspel op Polskie Radio 3.

Poolse critici beschreven dit drama als een zeer belangrijke bijdrage aan de hedendaagse Poolse migranten literatuur.

De toneelstuk wordt gespeeld in twee talen - Pools en Nederlands.

De plaats van uitvoering: Theater DAKOTA .

De Poolse taal versie van spektakel vindt plaats op 14 en 15 november 2013.

Aan het einde van de show in de foyer van het Theater DAKOTA, zal een openbare ontmoeting/discussie worden gehouden met de aanwezige artiesten en het publiek.

De Nederlandse versie van toneelstuk zal op 8 maart 2014 uitgevoerd worden.

Na de voorstelling zal in het theater een debat plaats vinden tussen publiek en de makers van het toneel. Grzegorz Bartos, de schrijver van de stuk, zal hier bij aanwezig zijn als speciale gast.

 

Regie van voorstelling: Izabela Pacholec

Regie van video projecties: Marta Bujnowicz-Widerska